Польський альпініст загинув під час спуску з Монблану

Польський альпініст загинув під час спуску з Монблану

«Польський альпініст загинув під час спуску з найвищої вершини Європи, Монблану», – повідомило агентство AFP. Поляк впав із карнизу із висоти 400 м на висоті 2200 м над рівнем моря. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Монітор Інфо.

Нещасний випадок стався на французькій стороні Монблану до обіду. Як пише AFP, у сходженні на вершину брали участь теж п’ять інших досвідчених польських і російських альпіністів, зокрема Денис Урубко, який підкорив Корону Гімалаїв і Каракорум та веде навчальні експедиції в Альпах.

Один із альпіністів зробив технічну помилку, через що упав зі стіни. Він впав вниз сам, тому що не був з’єднаний мотузкою з іншими учасниками експедиції. Про це повідомила гірська жандармерія з Шамоні, підтверджуючи інформацію місцевої газети «Dauphine Libere» про нещасний випадок.

Згідно з першими висновками розслідування, яке веде жандармерія, причиною падіння, ймовірно, була «необережність» у момент зміни позиції альпіністом. Його ім’я не оприлюднили.

Це друга за останні дні трагічна ситуація в Альпах за участю польських альпіністів. У суботу рятувальники знайшли тіла двох поляків, які зникли кілька днів тому під час сходження на знаменитий Маттерхорн. Альпіністи не були зв’язані і, ймовірно, впали з карнизу заввишки понад 500 м.

Джерело: RMF24