Польський фільм отримує все більше кінонагород
http://naszwybir.pl/wp-content/uploads/2018/12/efa.jpg

Польський фільм отримує все більше кінонагород

Фільм польського оскароносного режисера Павла Павліковського  “Холодна війна” отримує щораз більше кінонагород. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на газету “Наш Вибір”.

Фільм польського оскароносного режисера Павла Павліковського  “Холодна війна” отримує щораз більше кінонагород.

European Film Awards

“Холодна війна” польського режисера Павла Павліковського бувпредставлений у European Film Awards у шести номінаціях. Найважливіший приз за найкращий європейський фільм року отримав режисер Павел Павліковський. Також його нагородили ще у двох номінаціях: як найкращого режисера і найкращого сценариста. Ще він отримав статуетку від імені Йоани Куліг, яку визнали найкращою європейською акторкою року. Ярослав Камінський отримав нагороду занайкращий монтаж.

Канни

У травні під час 71-го Каннського міжнародного кінофестивалю, стрічка брала участь в основній конкурсній програмі. Павел Павліковський здобув Приз за найкращу режисуру.

Оскар

У ніч з 17 на 18 грудня Американська кіноакадемія оголосила короткий список фільмів, творці яких мають шанс одержати “Оскар”. У категорії “кращий неангломовний фільм” із 87 кандидатів до наступного етапу перейшлодев’ять стрічок, у тому “Холодна війна”.

Фільм “Холодна війна” — історія великого та складного кохання двох людей, котрі неможуть бути разом і одночасно не можуть один без одного жити. Події розгортаються на тлі холодної війни 50-х років у Польщі, Берліні, Югославії і Парижу.

Павел Павліковський — польський режисер і сценарист. Його фільм “Іда” отримав премію “Оскар” за найкращий фільм іноземною мовою у 2015 році.

EFA/Radio Svoboda/monitor-press.info

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com