Польський спортсмен першим в світі спустився на лижах з найнебезпечнішої вершини Землі (фото/відео)
https://www.ski.ru/kohana/upload/ckfinder_images/u111030/_thumbs/Images/111030_1532337883.jpg

Польський спортсмен першим в світі спустився на лижах з найнебезпечнішої вершини Землі (фото/відео)

30-річний польський спортсмен Анджей Баргель спочатку піднявся з напарником на другу вершину світу – гору Чогорі – а потім спустився на лижах до її підніжжя. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Zaxid.net.

30-річний польський спортсмен Анджей Баргель спочатку піднявся з напарником на другу вершину світу – гору Чогорі – а потім спустився на лижах до її підніжжя. Про це повідомляє CNN.

Поляк спустився з висоти у майже 8,5 тис. метрів.

По дорозі через погану видимість, Баргель зупинявся на висоті 8 тис. метрів і годину відпочивав, поки було світло. Цього року спортсмен планує спуститися на лижах уже з найвищої точки світу – гори Еверест.

Зазначається, що до цього жодній людині не вдавалося зробити подібне, а з тих, хто намагався спуститися з гори чверть – загинули, а інші не змогли подолати усієї дистанції.

Чогорі, також відома як К2, – друга за висотою вершина світу після Евересту (8611 метрів над рівнем моря). Знаходиться на кордоні Китаю і Пакистану. Серед альпіністів К2 відома складністю підкорення. Чогорі також називають «найнебезпечнішою вершиною» Землі через те, що на її схилах загинула найбільша кількість людей у порівнянні з іншими височинами.

Chciałbym podziękować wszystkim sponsorom i ludziom, którzy pomogli mi się na tym szczycie znaleźć. Oryginalny film ze zjazdu z K2I would like to thank all my sponsors and everyone who helped me reach the top of K2. Original video from the first ski descent.Drone video by Bartek BargielBank Pekao S.A.Sobiesław Zasada AutomotiveRed BullSalomonStorytel.pl@Enel-SportPAJAKIMM@Suunto #k2skichallenge #hicsuntleones #andrzejbargiel #SiłaŻubra #dodaCiskrzydel #TimeToPlay #karakorum #k2 #ski #descent

Опубліковано Andrzej Bargiel Середа, 25 липня 2018 р.