Польський уряд ухвалить Стратегію кібербезпеки на 2019-2024 роки

Польський уряд ухвалить Стратегію кібербезпеки на 2019-2024 роки

У Катовіце триває 5-й Європейський форум з кібербезпеки Cybersec -2019. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

З нагоди 5-го Європейського форуму кібербезпеки в Катовіце повідомлено про плани розширення міжнародної співпраці в сфері захисту даних. Безпека 5-го покоління мобільних мереж – це одна з головних тем цьогорічного Європейського форуму кібербезпеки CYBERSEC 2019 у Катовіце. У конференції беруть участь представники урядів, технологічних компаній, експерти та вчені з країн Європейського Союзу і США, — повідомляє polskieradio.pl

Як вважають організатори заходу, мережа 5G має ключове значення для розвитку держав. Тому, крім питання безпеки, експерти обговорюють вплив цієї технології на всю економіку, – сказав директор у справах просування і стратегічної співпраці в Інституті Костюшка Роберт Сюдак: «Буде запущена мережа 5G. Коли говорити про безпеку Інтернету речей або промисловості 4.0 – наступними роками все, мабуть, спиратиметься на передачу даних цією мережею».

Міністр цифризації Марек Заґурський звернув увагу, що зустріч у Катовіце є нагода обмінятися досвідом: «Так само, як очевидним є, що нам треба дедалі більше забезпечень, пов’язаних із кіберзагрозою, так само певним є те, що жодна держава не захиститься сама. Необхідною є співпраця».

Як додав міністр Марек Заґурський, польський уряд ухвалить Стратегію кібербезпеки на 2019-2024 роки. Цим документом передбачається, зокрема, розширення міжнародної співпраці в сфері захисту даних. 2020 року мережу 5G планується запустити принаймні в одному великому місті, а 2025 вона має бути розширена на всі найбільші агломерації.

Порівняно з дотеперішнім стандартом 4G, мережа 5G гарантує більш стабільний зв’язок, менше запізнення передачі даних та кращу швидкість мобільного Інтернету.