Польсько-угорське співробітництво процвітає, – заявили президенти обох країн
Kielce, 22.03.2019. Prezydent Andrzej Duda (P) oraz prezydent Wêgier Janos Ader (L) podczas wypowiedzi dla mediów po spotkaniu delegacji w Wojewódzkim Domu Kultury w Kielcach, 22 bm. Prezydent Wêgier z ma³¿onk¹ przebywa z dwudniow¹ wizyt¹ w Polsce. (pkus) PAP/Piotr Polak

Польсько-угорське співробітництво процвітає, – заявили президенти обох країн

Анджей Дуда та Янош Адер зустрілися в місті Кєльце з нагоди Дня польсько-угорської дружби. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

22 березня президент Польщі Анджей Дуда та президент Угорщини Янош Адер взяли участь у місті Кєльце у відзначенні Дня польсько-угорської дружби, що припадає на 23 березня. Польський очільник повідомив, що темою першої розмови віч-на-віч з Яношем Адером були поточні справи, які стосуються співпраці обох країн.

«Ми розмовляли про нашу співпрацю в межах Вишеградської групи, а також Тримор’я, у сфері інфраструктури, зокрема порушили питання розвитку енергетичної інфраструктури, а точніше газотранспортної. Та розвитку дорожньої інфраструктури, розбудови Via Carpatia», – сказав президент Польщі Анджей Дуда. Серед тем, які обговорено, – перспектива виборів до Європейського парламенту, які наближаються, майбутнє Євроспільноти та питання «брекзиту», – додав польський президент.

Президент Угорщини Янош Адер у своєму виступі звернув увагу, що Польща – це країна з динамічним розвитком, стабільним зростанням ВВП, низьким рівнем інфляції та безробіття. За його словами, це видно в двосторонніх економічних відносинах; Польща є четвертим економічним партнером Угорщини.

На закінчення першого дня візиту президента Угорщини, який прибув до Польщі з дружиною, заплановано гала-концерт у Театрі танцю в місті Кєльце. Серед заходів, які передбачено на суботу, – відкриття бюсту видатного угорського композитора і піаніста Бели Бартока та вшанування пам’яті скаутів, що полягли за батьківщину. Польський і угорський президенти з дружинами відвідають також турнір молодіжних команд гандболістів.

День польсько-угорської дружби відзначають від 2007 року поперемінно в Польщі та Угорщині.

IAR/Н.Б.