Польську стратегію боротьби з коронавірусом вважають ефективною
Ілюстраційне фото pxhere.com/CC0 Public Domain

Польську стратегію боротьби з коронавірусом вважають ефективною

Голова Польської федерації лікарень Ярослав Федоровський підкреслив, що завдяки швидкому запровадженню обмежень, у Польщі вдалося уникнути збільшення кількості заражень. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Голова Польської федерації лікарень професор Ярослав Федоровський сказав в ефірі Польського радіо 24, що прийнята у Польщі стратегія боротьби з епідемією коронавірусу виявилася ефективною. На його думку, нині крива заражень вже не росте, а кількість смертельних випадків помітно зменшується.

Ярослав Федоровський підкреслив, що завдяки швидкому запровадженню обмежень, у Польщі вдалося уникнути збільшення кількості заражень, а польська медична служба працювала злагоджено.

«Ми прагнули прийняти таку стратегію, аби не допустити високого піку захворюваності, оскільки зараз епідеміологічна крива показувала би високий рівень, а це означало би, що ми не змогли би надати допомогу тим пацієнтам, яким ми сьогодні можемо допомогти, бракувало би ліжок, апаратів штучного дихання та інших можливостей допомоги. Тому ми прийняли таку стратегію, звичайно, не лише Польща це зробила, але й багато країн, особливо у нашому регіоні Європи», – сказав він.

Голова Польської федерації лікарень професор Ярослав Федоровський вважає, що обов’язок носіння захисних масок допоміг зменшити число заражень у Польщі.

«Я вважаю це елементом певної стратегії, елементом гігієни, який дав зрозуміти людям, наприклад, питання торкання до обличчя, питання близьких міжлюдських контактів. Ми знаємо як поширюється вірус – повітряно-крапельним шляхом. Думаю, що ці маски все ж таки захистили кілька осіб від інфекції. А ті особи, які кашляли, яким важко носити маску, залишалися вдома», – зазначив він.

Міністерство здоров’я Польщі сьогодні, 26 травня, ймовірно дасть нові рекомендації щодо носіння масок у громадських місцях. Також будуть відомі рекомендації щодо організації весіль та інших аспектів життєдіяльності.  

Відомство здоров’я сьогодні повідомило про 236 нових випадків зараження коронавірусом. Серед них – 187 підтверджено у Сілезії. Померло чергових 6 осіб. За останню добу одужало 744 особи, які хворіли на COVID-19.

IAR/М.К.