Поляк за 3 дні подолає 164 км пішки горами для допомоги дітям з України
Поляк пройде пішки в горах 164 км для допомоги дітям з України Фейсбук Артура Вільдхардта

Поляк за 3 дні подолає 164 км пішки горами для допомоги дітям з України

Громадянин Польщі, спортсмен Артур Вільдхардт, планує пройти пішки 164 км за три дні, щоб зібрати кошти для допомоги дітям з України, позбавленим батьківського піклування. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Як повідомляє lovekrakow.pl, Артур Вільдхардт стартує о 6 годині ранку 15 квітня з Krowodrzy Górki. Через Giebułtów, Ojców, Pieskową Skałę чоловік планує пройти 57 км за перший день – це буде найдовша ділянка із трьох. Раніше Артур Вільдхардт неодноразово долав шлях до Ойцова, однак далі Піскової Скелі він їздив лише на велосипеді, тож піший перехід для нього стане terra incognita.

Загалом траса спортсмена буде такою: Bobolice-Mirów-Trzebniów- Zrębice- Olsztyn- Częstochowa Jasna Góra. За словами Артура Вільдхардта, він повинен дуже ретельно дотримуватися часового режиму, не піддаватися емоціям і не надто витрачати сили першого дня, тому що їх не вистачить на решту походу.

Фініш запланований близько 19-19:30 години 17 квітня в Ченстохові на алеї Henryka Sienkiewicza під Ясною Горою біля пам’ятника Непорочної Божої Матері).

Професійний турист веде сторінку „Artur w górach” на Фейсбук. Там він викладатиме звіти про свою мандрівку.

Всі зібрані за ініціативи Артура Вільдхардта кошти спрямують на невідкладну допомогу, пов’язану з пошуком безпечного притулку, організацію транспорту, а також харчування, медичну та психологічну допомогу дітям з України. Із запланованих 100 тис зл наразі зібрано трохи більше 3,5 тис зл, не зважаючи на те, що похід ще не розпочався.

Підтримати акцію можна, перерахувавши гроші на рахунок SOS для дітей України.