Поляки мають утричі менше води, ніж європейці загалом
Водопровідна станція в Любліні, 22 березня 2019 року PAP/Wojciech Pacewicz

Поляки мають утричі менше води, ніж європейці загалом

22 березня відзначається Всесвітній день водних ресурсів, запроваджений ООН 1993 року. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

При нагоді Всесвітнього дня водних ресурсів голова Державного водного господарства Води польські Пшемислав Даца звернув увагу на проблему з доступністю води в Польщі. За його словами, поляки мають утричі менше води, ніж європейці загалом, а свідомість польського суспільства в цій сфері недостатня.

«Ми на другому місці від кінця під оглядом забезпечення прісною водою. Статистично ми маємо втричі менше води, ніж середньостатистичний європеєць. А торік, коли була проблема посухи, – чотири рази менше. Отже, це повинно набагато більше нас турбувати. По суті, люди відкручують кран, бачать, що вода тече і вважають, що немає проблеми. А проблема дуже велика», – сказав Пшемислав Даца.

Всесвітній день водних ресурсів 22 березня має нагадувати, що не всі і не скрізь у світі мають доступ до чистої води. Це також нагода обговорювати управління водними ресурсами. Цьогорічний лозунг: «Leaving no one behind» (не залишаючи нікого позаду) звертає увагу на солідарність щодо проблем, пов’язаних з водою і на те, що такі явища як посуха або повінь можуть стосуватися кожного.

IAR/Н.Б.