Поляки відкривають ще один фонд для інвестицій в українські стартапи

Поляки відкривають ще один фонд для інвестицій в українські стартапи

Польський венчурний Фонд bValue відкриває уже третій фонд для інвестицій у польські та українські проекти. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Польський венчурний Фонд bValue відкриває уже третій фонд для інвестицій у польські та українські проекти. Також в їхній інвестиційний регіон входять інші країни Центральної та Східної Європи: Білорусь, країни Балтійського регіону, Румунія, Угорщина і Болгарія.
Фонд вже має своїх представників в Україні. Цей Фонд став одним з найбільш активних інвесторів в Україні в 2019 році. Зокрема, bValue був першим великим інвестором, — 1 млн євро, — українсько-польського стартапу CallPage. заснованого трьома українцями в Польщі. При цьому акціонери викупили і частку інвестора-ангела, який увійшов в проект ще до старту продукту. Нагадаємо, стартап заснували три українці: Ростислав Кнап, Андрій Ткачов і Сергій Бутко, які переїхали з України в Польщу в різний час і з різних причин. Уже в Польщі вони познайомилися і створили CallPage — віджет, який дозволяє швидко зв’язати клієнта і торговця по телефону.
Капіталізація Фонду становить близько 14 мільйонів доларів. В стартапи на ранньому етапі розвитку будуть інвестувати від 100 000 євро, у подальші– від мільйона євро. Інвестори будуть звертати увагу на технологічні стартапи з глобальними амбіціями.