Померла відома польська журналістка Кристина Ґжибовська
http://external.polskieradio.pl/files/d628fa52-0ec4-4b26-9b11-3441c016cf58.file

Померла відома польська журналістка Кристина Ґжибовська

У віці 77 років у Польщі померла відома журнаілстка Кристина Ґжибовська. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

20 вересня померла польська журналістка Кристина Ґжибовська. Їй було 77 років. Про це повідомила її дочка Алєксандра Рибінська.

Президент Польщі Анджей Дуда написав у Twitter: «Померла Кристина Ґжибовська – чудовий журналіст, але, перш за все, непохитний патріот, який повністю присвятив себе незалежній, вільній, суверенній і справедливій ​​Польщі!».

Кристина Ґжибовська була вдовою журналіста Мацєя Рибіньського. Спільно з дочкою Алєксандрою вона працювала у Фонді Рибіньського, котрий вручав нагороду «Золота рибка» авторам кращих фейлетонів.

Кристина Ґжибовська народилася у 1940 році у Вільнюсі. У 1990 роки вона працювала в Бонні кореспондентом видання «Rzeczpospolita». Коли публіцистка повернулася до Польщі, вона стала журналістом газети «Gazeta Polska», порталу Wpolityce.pl і тижневика «Sieci». Вона займалася питаннями зовнішньої політики Польщі, польсько-німецькими відносинами і Європейським Союзом.

IAR/Т.А.