Понад половина поляків вважає, що уряд не впорається з коронавірусом

Понад половина поляків вважає, що уряд не впорається з коронавірусом

Уряд не зможе опанувати коронавірусну інфекцію — так вважає аж 53 відсотки опитуваних компанією “ARC Rynek i opinia”. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

«Три з чотирьох поляків вірять, що Польща не захистить себе від розвитку коронавірусу. 41 відсоток опитаних переконані, що вірус, який уже атакував більшість європейських країн, з’явиться у Віслі. Разом з тим, 53 відсотки бояться, що держава не зможе організаційно боротись з епідемією».

75% респондентів вважають, що вірус вплине на економіку (39% вважають, що це серйозно на ній позначиться, а 36% — в незначній мірі). У свою чергу, 87 % переконані, що ситуація, пов’язана з епідемією, торкнеться також світової економіки.

«Наше дослідження показує, що жінки та люди старше 45 років мають більше занепокоєння щодо появи коронавірусу в Польщі. Хоча більшість поляків заявляють, що знають, як себе поводити у випадку вірусу, але 93% опитаних вважають що польська держава повинна розпочати інформаційну кампанію з цього приводу «, — коментує Адам Чарнецький з “ARC Rynek i Opinia”.

Фото ілюстративне, з вільних джерел.