Посли ЄС погодилися на санкції за кібератаку на Бундестаг
ілюстраційне фото pexels/CC0 License

Посли ЄС погодилися на санкції за кібератаку на Бундестаг

Посли ЄС дали згоду на санкції за кібератаку на німецький Бундестаг. Інформацію, яку вперше опублікував журналіст Радіо Вільна Європа, підтвердила брюссельська кореспондентка Польського радіо Беата Пломецька. Рішення буде офіційно затверджено 22 жовтня. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

До «чорного списку» мають потрапити двоє людей та одна компанія, усі з Росії. Про те, що санкції мають бути введені, оскільки для цього є достатньо доказів, говорили в Брюсселі кілька місяців тому. Тоді мова йшла про одну людину, російського гакера, співпрацівника військової розвідки ГРУ. Він відповідав за підготовку та здійснення кібератаки на Бундестаг наприкінці квітня – на початку травня 2015 року. Нині відомо, що санкції стосуватимуться двох громадян Росії та однієї російської компанії.

Удруге в історії ЄС вирішує ввести санкції у відповідь на кібератаки. Вперше санкції проти Росії, Китаю та Північної Кореї ввели наприкінці липня. Це була відповідь на гучні гакерські атаки, організовані протягом останніх кількох років, які були глобальними, але від яких постраждали теж європейські країни.

IAR/Л.І.