Поїздки громадян України з 1 липня на загальних умовах

Поїздки громадян України з 1 липня на загальних умовах

Чинні правила видачі безкоштовних квитків для біженців з України діятимуть до четверга, 30 червня. З п’ятниці, 1 липня, ці поїздки відбуватимуться за загальними правилами, включеними до регламенту PKP Intercity. Про це повідомляє Upmp.news.

Безкоштовний проїзд для громадян України у 2-му класі поїздів економ категорій TLK та IC були запроваджені 26 лютого цього року. PKP Intercity був першим залізничним перевізником, який надав таку можливість. До останніх днів червня послугами PKP Intercity скористалися понад 2,3 мільйона громадян України.

З 1 по 30 червня громадяни України можуть безкоштовно подорожувати лише з та до міст, розташованих на нашому східному кордоні, а саме: Хелм, Дорогуськ, Люблін, Грубешув, Перемишль, Загуж, Ярослав та Жешув. З деталями чинних правил можна ознайомитись за посиланням:

https://www.intercity.pl/pl/site/o-nas/dzial-prasowy/komunikaty/bezplatne-przejazdy-dla-obywateli-ukrainy-pociagami-pkp-intercity.html

Останні місяці підтвердили важливість PKP Intercity як національного пасажирського перевізника. У найкоротші терміни було забезпечено рухомий склад, і сотні працівників були залучені для прийому першої хвилі біженців. Цей час довів, що залізниця – це засіб пересування, на який можна покластися – як щодня, так і в кризових ситуаціях. Варто зазначити, що незважаючи на велику відданість допомозі біженцям з України, PKP Intercity в той же час виконувала свої першочергові завдання, тобто щоденне перевезення тисяч поляків. Цьогорічний травень став рекордним місяцем за всю історію компанії. За п’ять місяців цього року послугами міжміського перевізника скористалися понад 20 мільйонів людей. Минулої неділі, 19 червня, було перевезено найбільшу кількість пасажирів за понад 20-річну історію PKP Intercity. Триває інтенсивна підготовка до літнього сезону.

Гаряча лінія для громадян України

Постійно працює спеціальна гаряча лінія PKP Intercity українською мовою. Це спеціальний номер для громадян України, які хочуть отримати інформацію рідною мовою про розклад руху PKP Intercity та інші пасажирські теми. Гаряча лінія працює 7 днів на тиждень з 8.00 до 18.00: +48 22 473 00 86 (вартість дзвінка згідно з тарифом оператора). Інформація також доступна на сайті PKP Intercity у двох мовних версіях – польській та українській.

PKP Intercity – це найбільший польський залізничний оператор, який забезпечує сполучення між великими містами та популярними туристичними центрами країни, з’єднує менші центри з агломераціями, а також забезпечує комфортні подорожі по Європі, забезпечуючи жителям все більшої кількості міст і населених пунктів транспортну доступність. У рамках розширеної інвестиційної стратегії «PKP Intercity – Залізниця великих інвестицій» до 2030 року компанія виділить 27 мільярдів злотих на сучасний рухомий склад та екологічно чисті станції паркування. У 2030 році весь парк PKP Intercity буде новим або модернізованим, що забезпечить високий рівень безпеки та комфорту подорожей. Перевізник прагне пропонувати пасажирам високі та повторювані стандарти подорожей та інтенсивно розвиває пропозицію для пасажирів, щоб залізниця стала засобом пересування першого вибору. Розвиток залізниць як найбільш екологічного засобу колективного транспорту відповідає припущенням Європейського зеленого порядку. PKP Intercity має амбіції стати першим польським пасажирським перевізником, діяльність якого буде нейтральною для клімату.