Представники НАТО та ЄС засудили кібератаку на Україну
Ілюстраційне фото pxhere.com/CC0 Domena publiczna

Представники НАТО та ЄС засудили кібератаку на Україну

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберґ повідомив, що Київ отримає доступ до натівської платформи обміну інформацією про шкідливі програми. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Представники НАТО та Європейського Союзу засудили кібератаку на Україну. Політики називають це спробою дестабілізації у країні і пропонують допомогу. Згідно з інформацією української влади, на декілька десятків урядових інтернет-сторінок було здійснено масову хакерську атаку.

Деталі повідомляє кореспондентка Польського радіо у Брюсселі Беата Пломецька:

«Невдовзі НАТО має підписати з Україною договір про тіснішу співпрацю у галузі кібербезпеки. Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберґ повідомив, що Київ отримає доступ до натівської платформи обміну інформацією про шкідливі програми. Очільник дипломатії ЄС Жозеп Боррель назвав кібератаки неприпустимими. „Ми змобілізуємо всі наші сили, аби допомогти Україні. На жаль, ми знали, що така атака може відбутися”. На питання, хто це зробив, Боррель відповів: „Не можна нікого звинувачувати, адже немає доказів, але ми можемо уявити [хто це зробив – ред.]”. За інформацією Служби безпеки України, до кібератаки були залучені групи хакерів, пов’язані з російськими службами розвідки».

IAR/М.К.