Прем’єр-міністр вимагає швидкого розгляду справи КНФ
http://external.polskieradio.pl/files/171197ed-58fd-4fe3-8bd0-6df866db1400.file

Прем’єр-міністр вимагає швидкого розгляду справи КНФ

Очільник польського уряду Матеуш Моравєцький прийняв відставку голови Комісії фінансового нагляду Марека Хшановського. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький прийняв відставку голови Комісії фінансового нагляду Марека Хшановського – підтвердила речниця уряду Йоанна Копцінська. Речниця додала, що очільник уряду вимагає швидкого пояснення цієї справи. За її словами, не буде толерантності до такої поведінки чиновників, як у записі розмови з екс-головою Комісії фінансового нагляду.

Марек Хшановський подав у відставку з посади голови Комісії фінансового нагляду після оприлюднення щоденником «Gazeta Wyborcza» інформації, що за приблизно 40 мільйонів злотих (понад 9 мільйонів євро) він запропонував прихильність до одного з банків – Getin Noble Bank. Як повідомляється, це відбулося в розмові з власником банку Лєшеком Чарнецьким у березні, яку бізнесмен записав. У статті мовиться, що ця сума мала бути винагородою для адвоката, рекомендованого очільником Комісії фінансового нагляду.

У середу 14 листопада до приміщень Комісії фінансового нагляду ввійшли агенти Центрального антикорупційного бюро. Прокуратура доручила варшавському відділенню цієї служби розслідувати справу перевищення повноважень та невиконання обов’язків головою Комісії фінансового нагляду.

IAR/Н.Б.