Прем’єр Моравєцький зустрівся зі своїм словацьким колегою Ігорем Матовічем
Прем’єр-міністри Словаччини та Польщі – Ігор Матовіч та Матеуш Моравєцький PAP/Rafał Guz

Прем’єр Моравєцький зустрівся зі своїм словацьким колегою Ігорем Матовічем

Двосторонні розмови прем’єрів відбуваються перед зустріччю Матеуша Моравєцького із главами урядів усіх країн Вишеградської групи. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У канцелярії прем’єра розпочалася зустріч глави польського уряду Матеуша Моравєцького з новим прем’єром Словаччини Ігорем Матовічем. Двосторонні розмови прем’єрів відбуваються перед зустріччю Матеуша Моравєцького із главами урядів усіх країн Вишеградської групи. Сьогодні, 3 липня, Польща офіційно приймає річне головування у V4.

З прем’єрами країн Вишеградської групи у варшавському Бельведері також зустрінеться президент Анджей Дуда. Лідери розмовлятимуть про переговори щодо бюджету Євросоюзу та політики Євроспільноти щодо кризи біженців.  

Польська президентура у Вишеградській групі триватиме рік. Пізніше роботою цієї ініціативи керуватиме Угорщина. Вишеградську групу було створено у 1991 році. Співпраця у її рамках не має інституційного характеру, вона опирається на циклічних зустрічах головно президентів, прем’єрів та глав зовнішніх відомств.

IAR/М.К.