Президент і прем'єр привітали польських легкоатлетів
http://external.polskieradio.pl/files/518b5080-6ad3-4930-bdb9-3665dcb6a378.file

Президент і прем’єр привітали польських легкоатлетів

Польська збірна посіла 2 сходинку в медальному заліку на Чемпіонаті Європи з легкої атлетики 2018 року. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Президент та прем’єр-міністр Польщі привітали польських легкоатлетів, котрі взяли участь у Чемпіонаті Європи з легкої атлетики у Берліні.

«Чудовий результат наших спортсменів на Чемпіонаті Європи з легкої атлетики, що завершився у Берліні: 2 місце у медальному заліку з 12 медалями, зокрема 7 золотими», – написав у Twitter президент Анджей Дуда.

«Біло-червоні, ви здобули не тільки медалі, але теж наші серця. Ви принесли Польщі гордість, а польським вболівальникам – велику радість. Я вітаю усіх спортсменів і, перш за все – дякую. Ви – фантастичні!», – написав у Twitter прем’єр Матеуш Моравєцький.

«Це абсолютно історичний результат. Ми – європейська легкоатлетична сила та світові лідери», – заявив, у свою чергу, міністр спорту Вітольд Банька в ефірі телеканалу TVP Info.

Під час недільних змагань Аніта Влодарчик виграла золоту медаль у метанні молота, у цій самій дисципліні бронзову медаль виборола Йоанна Фьодоров. У бігу на 1500 метрів віце-чемпіонкою стала Софія Еннаві.

Україна у медальному заліку посіла 8 сходинку, виборовши 7 медалей.

IAR/Т.А.