Прикордонна служба посилює контроль за агентствами з працевлаштування
http://nashapolsha.com.ua/wp-content/uploads/2018/08/Stra-Graniczna.jpg

Прикордонна служба посилює контроль за агентствами з працевлаштування

Кожен п’ятий іноземець, який розпочинає працювати в Польщі, робить це із порушенням законів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Наша Польща.

Кожен п’ятий іноземець, який розпочинає працювати в Польщі, робить це із порушенням законів. Відтак прикордонна служба (Straż Graniczna) посилює контроль за діяльністю агентств з працевлаштування, частина з яких займається переправленням іноземних працівників до Польщі та до країн ЄС — про це розповідає tvn24bis.pl, з посиланням на видання “Dziennik Gazeta Prawna”.
“Прикордонна служба вже віддавна застерігає про ризики, що може нести діяльність деяких агентств посередництва з працевлаштування, головною метою яких є виключно спрощення в’їзду та перебування іноземців на території Польщі, а не задоволення потреб польських працедавців” – таку відповідь надало Міністерство внутрішніх справ і адміністрації на один із депутатських запитів щодо нелегального спровадження до Польщі іммігрантів.
Водночас у Міністерстві наголосили, що, через це, контроль за діяльністю агентств з посередництва в працевлаштуванні був внесений головою прикордонної служби до списку пріоритетів діяльності цього формування на 2018 рік.
Як наголошують в “Dzienniku Gazecie Prawnej”, у 2016 році прикордонники перевірили діяльність 70 агентств посередництва з працевлаштування. Роком пізніше — 151, а тільки за перше півріччя цього року вже 98.
Прикордонники твердять, що фактично не має місяця, аби якийсь з підрозділів не ліквідував злочинне угруповування, що під виглядом агентства з працевлаштування насправді займалося нелегальним посередництвом.
“За перше півріччя 2018 року в межах проведених 1,8 тис. перевірок прикордонники справдили ситуацію у майже 27 тис. іноземців. З них майже 5,5 тис. порушували чинне законодавство” – йдеться в матеріалі “DGP”.
Згідно з даними польського МВС найпоширенішими порушеннями були: робота без необхідного дозволу, робота на іншій посаді або на інших умовах ніж було зазначено в дозволі, робота на підставі дозволу без укладання необхідних угод або ж відсутність відповідних дозвільних документів на перебування в країні.

У випадку нелегального перебування іноземця на території Польщі, така особа в адміністративному порядку зобов’язується до виїзду з країни.