Прикордонники Польщі планують у жовтні масштабний страйк через низьку зарплатню
https://zaxid.net/resources/photos/news/640x360_DIR/201809/1466104.jpg?201809202051

Прикордонники Польщі планують у жовтні масштабний страйк через низьку зарплатню

Працівники Прикордонної служби Польщі готуються до так званого італійського страйку, якщо уряд не виконає їхніх умов, зокрема щодо підвищення зарплат. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Zaxid.net.

У такому разі час перетину польсько-українського кордону може тривати цілу добу, повідомила Gazeta Wyborcza.

«Рух на польсько-українському кордоні зростає нечуваними темпами. З січня по серпень поточного року його перетнуло майже 14,5 мільйонів осіб. Уже сьогодні ситуація на польсько-українському кордоні погана, натомість справжня катастрофа лише попереду», – зазначено у публікації.

До протесту готуються силові та воєнізовані служби у всій Польщі. Серед них є також співробітники Прикордонної служби, які, серед іншого, вимагають збільшення зарплат. План протестів вже розроблений. У жовтні відбудеться всепольська демонстрація співробітників цих структур, а якщо уряд не поступиться – черговим етапом буде італійський страйк.

Неофіційно прикордонники зазначають, що коли дійде до італійського страйку, польсько-український кордон, фактично, буде паралізований.

Нагадаємо, на початку вересня польські митники організували так званий «тихий страйк»: тоді українців попереджали про труднощі з перетином кордону.

Додамо, італійський страйк полягає у тому, що працівники перебувають на робочих місцях, але виконують свої обов’язки лише частково.