Присутність у Польщі солдатів США впливає на місцеву економіку

Присутність у Польщі солдатів США впливає на місцеву економіку

У місті Дравсько Поморське готуються до створення Польсько-американського центру бойової підготовки. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Центр бойової підготовки може вплинути на розвиток міста Дравсько Поморське в північно-західній Польщі. Його бургомістр хвалить присутність американських солдатів у регіоні. Згідно з угодою, яку в червні підписали президенти Анджей Дуда і Дональд Трамп, у Дравську Поморському має бути створений Польсько-американський центр бойової підготовки.

Бургомістр Дравська Поморського Кшиштоф Червінський сказав, що розмови про це відбуваються на найвищому державному рівні, а він очікує на перші рішення. За його словами, присутність американських військ позитивно впливає на розвиток регіону: «Це війська тепер є, вони проходять такі чи інші навчання, перебувають також на території міста. Для нас це можливість розвитку – для всіх наших інвесторів у різних галузях – і харчовій, і туристичній, і ресторанній. Ці солдати користуються всім, що має Дравсько і весь регіон. І, не приховую, для нас це чисто фінансова можливість розвитку».

Минулого тижня у Дравську Поморському побував президент Польщі Анджей Дуда. Державний очільник подякував жителям за гостинність, яку вони проявляють до союзницьких військ.

IAR/Н.Б.