Рівень промислового виробництва у червні зріс
http://external.polskieradio.pl/files/649ebd5a-c1f5-4c50-8b5c-8ea1a99984e4.file

Рівень промислового виробництва у червні зріс

Також, за повідомленням Головного статистичного управління, будівельно-монтажне виробництво у порівнянні з попереднім роком зросло у червні на 24,7%. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Рівень промислового виробництва зріс у червні на 6,8% у порівнянні з попереднім роком. Таку інформацію оприлюднило Головне статистичне управління. Також, за повідомленням цього відомства, будівельно-монтажне виробництво у порівнянні з попереднім роком зросло у червні на 24,7%.

Економіст банку BZ WBK Пйотр Бєльський підкреслює, що зростання промислового виробництва у червні підтвердило сприятливу ситуацію в цьому економічному секторі. За його словами, промисловість розвивається у доброму темпі попри зафіксований від початку року спад в країнах Єврозони.

Бєльський додає, що повідомлення про рівень будівельно-монтажного виробництва також дуже добре. За його словами, позитивний тренд зберігається попри нестачу робочих рук, на яку нарікають підприємці.

Економіст додає, що позитивна ситуація в будівництві дозволяє очікувати добрих даних щодо рівня інвестицій у другому кварталі.

Майже півмільярда злотих, тобто понад 110 млн євро з бюджету ЄС Польща отримає на спорудження доріг, і ще 17 млн злотих на розвиток річкового транспорту. Договори про виконання проектів підписано в середу у Варшаві.

Майже 488 млн злотих отримала Генеральна дирекція державних доріг і автострад на будівництво об’їзної дороги Щецінка та відрізка автошляху державного значення S17 Варшава-Ґарволін. Міністр інфраструктури Анджей Адамчик підкреслив, що S17 є частиною дуже важливого дорожнього проекту. За його словами, цей проект «комунікаційно відкриває» східні терени Польщі.

Також 17 млн злотих отримає Управління річкового транспорту у Щеціні на створення вартої 32 млн Системи річкової інформації на Нижній Одрі.

Гроші на ці завдання походять з євросоюзної операційної програми «Інфраструктура і середовище» на 2014-2020 роки

У Польщі зросте розмір соціальної допомоги. Як повідомила віце-міністр родини, праці і суспільної політики Ельжбєта Бояновська, максимальна сума соціальної допомоги зросте до 645 злотих, тобто 150 євро.

Буде також підвищено вимоги щодо прибутку, відповідно до яких така допомога надаватиметься, – пояснила Бояновська. У випадку самотніх осіб цей поріг буде підвищено з 634 до 701 злотого. Натомість сума на людину в родині буде піднята з 514 до 528 злотих.

Нові критерії, відповідно до прийнятого Радою міністрів розпорядження, набудуть чинності 1 жовтня цього року.

NBP, IAR/А.М.