Розпочався IX Міжнародний фестиваль історичних та військових фільмів
http://external.polskieradio.pl/files/84719f33-6164-435a-bb58-f61eed13a764.file

Розпочався IX Міжнародний фестиваль історичних та військових фільмів

Щорічна культурна подія служить пропагуванню кіномистецтва, присвяченого збереженню пам’яті про минуле. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У соту річницю відновлення незалежності Польщі розпочався IX Міжнародний фестиваль історичних та військових фільмів. Ідеєю фестивалю є поєднання фільмів на історичні теми та патріотично-оборонних фільмів, присвячених міжнародним місіям різних армій світу, місіям, котрі займаються боротьбою з тероризмом, природними та цивілізаційними катастрофами.

Директор фестивалю Анджей Бжоза сказав, що фільми наближують нас до історії: «Традиція, культура, історія – це цінності, близькі людям в різних географічних широтах».

Також директор Музею незалежності у Варшаві Тадеуш Скочек зазначив, що фестиваль для кіномитців, продюсерів та тих, хто популяризує історичне та військове фільму з цілого світу, є нагодою для обміну інформацією.

Міжнародний фестиваль історичних та військових фільмів є щорічним, некомерційним культурним проектом, який служить пропагуванню кіномистецтва, присвяченого збереженню пам’яті про минуле.

Головні покази фільмів фестивалю відбуватимуться в мультимедійній залі X павільйону Варшавської цитаделі. Фестиваль триватиме до п’ятниці 26 жовтня.

IAR/І.K.