Розпочався судовий процес над поліцейським, який вбив за допомогою електрошокера Ігоря Стахов’яка?
https://www.dw.com/image/19105310_303.jpg

Розпочався судовий процес над поліцейським, який вбив за допомогою електрошокера Ігоря Стахов’яка?

У Вроцлаві розпочався судовий процес над поліцейським, який вбив за допомогою електрошокера Ігоря Стахов’яка? Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Підсудному поліцейському загрожує п’ять років ув’язнення. У Вроцлаві розпочався судовий розгляд у справі чотирьох колишніх поліцейських, які перевищили службові повноваження під час затримання Ігоря Стахов’яка. До суду з’явився лише один з обвинувачених. 

Співробітники Вроцлавської поліції звинувачуються в зловживанні владою та зловживанням службовим становищем щодо затриманого, який загинув у поліцейському відділку у травні 2016 року.

У суді з’явився лише один з них — Łukasz Rz., який багаторазово вдарив електрошокером 25-річного загиблого.

На разі справою займається прокуратура.

Ігор Стахов’як колись був вже затриманий тим же поліцейським, який зупинив його на площі Ринок. У скандальній справі з’явилися нові факти.

— Обвинувачений застосував щодо затриманого Ігоря Стахов’яка фізичну силу без належного обґрунтування, непропорційного ступеню небезпеки, яку він створював своєю поведінкою. Він застосував більш ніж один спосіб прямого примусу, щоб обезвладнити потерпілого. Зокрема, серед іншого, підсудний використовував тазер. Використовуючи фізичну силу, він шарпав і штовхнув жертву. Більше того, він викрикував в адрес жертви вульгарні слова, загальновизнані як образливі”, — так звучало обвинувачення за словами Анни К’як — Гленбочик, з районної прокуратури в Познані (Prokuratury Okręgowej w Poznaniu).

Ніхто з колишніх поліцейських не визнає себе винним. Затриманим у справі загрожує покарання у вигляді — до п’яти років ув’язнення.