Rzeczpospolita: «Так мало в людях надії»
http://external.polskieradio.pl/files/eccecb1c-5a43-45b6-bf2c-055281445d50.file

Rzeczpospolita: «Так мало в людях надії»

Польська газета опублікувала інтерв’ю з українським режисером Сергієм Лозницею, автором стрічки «Донбас». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

«Rzeczpospolita» опублікувала інтерв’ю з українським режисером Сергієм Лозницею. «Так мало в людях надії, – каже автор стрічки “Донбас”. – Я шукав узагальнень, намагався описати стан суспільства. І розповісти про війну, яку Захід прагне стерти зі своєї свідомості. А вона продовжується. Знищує весь регіон і людей, що там мешкають».

«Преса представляє конфлікт на Донбасі, – продовжує режисер, – як дуже складний. Тим часом війни зводяться, зазвичай, до того, що одна сторона нападає на другу, аби її пограбувати. Сильний забирає все. Якщо немає демократичних інститутів, всюди панує корупція і не треба платити податків, то формуються чудові умови для великих оборудок. Власне, як у Донецьку, де панує повна анархія. Там немає мови про мир: конфлікт, підтримуваний росіянами, котрі хочуть тримати цю територію під своїм контролем, триватиме й далі».

А.М.