Самотність може викликати психічні захворювання

Самотність може викликати психічні захворювання

Зростаюча кількість самотніх людей може пояснити збільшення кількості психічних проблем — принаймні так свідчать поточні міжнародні дослідження. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Самотні люди страждають в 1,5 — 2,5 рази частіше на психічні захворювання, ніж інші люди. Це, наприклад, депресія, тривога, обсесивно-компульсивний розлад. Ці порушення не залежать від віку або статі постраждалих людей, — згідно з дослідженням, проведеним дослідниками Версальського університету Сен-Квентін-ен-Івелін, і опубліковані в престижному журналі “PLOS ONE”.

Група французьких медиків та науковців на чолі з Луї Джейкобом дійшли такого висновку, беручи до уваги дані, отримані внаслідок спостереження й досліджень 20-и тисяч людей з Англії у віці від 16 до 64 років, які тричі — в 1993, 2000 і 2007 роках брали участь у національному дослідженні «Національна психіатрична захворюваність». За допомогою інтерв’ю та анкет дослідники вивчили психічне здоров’я учасників проекту.

У мегаполісах, наприклад, більше людей страждають на психічні розлади, що часто пояснюється анонімністю міста, — пояснюють медики. Люди, які страждають психічними розладами, часто самі шукають усамітнення і прагнуть загубитися серед натовпу.

Крім того, важливо розрізняти індивідуальне життя і самотність за вибором. Якщо це вибір свідомий — він може бути позитивним для людини.

Однак іноземці, котрі вимушено перебувають далеко від дому, рідного краю та близьких людей, доволі часто наражаються на небезпеку. Тож таким людям варто триматися разом, аби не відчувати негативних наслідків самотності.

За матеріалами: www.dw.com