Сейм Польської Республіки проголосував за вотум довіри для уряду Матеуша Моравєцького
Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький. 4 червня, 2020 р. PAP/Radek Pietruszka

Сейм Польської Республіки проголосував за вотум довіри для уряду Матеуша Моравєцького

«За» проголосувало 235 депутатів, «проти» було 219 депутатів, двоє утрималися від голосу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Сейм Польської Республіки проголосував за вотум довіри для уряду Матеуша Моравєцького. «За» проголосувало 235 депутатів, «проти» було 219 депутатів, двоє утрималися від голосу.

Нагадаємо, у четвер прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький звернувся до Сейму із проханням надати його уряду вотум довіри. Обґрунтовуючи свій внесок про вотум довіри, Моравєцький сказав, що в актуальній ситуації Польщі потрібні єдність між виконавчою та законодавчою владою, між Сеймом і Сенатом, між президентом, урядом та органами місцевого самоврядування. Серед успіхів чинного уряду Матеуш Моравєцький назвав, зокрема, низький рівень безробіття: «Безробіття у Польщі впало до рівня другого найнижчого в усьому Європейському Союзі. Нам вдалося подолати цю змору Третьої Польської Республіки. Звісно, нині, через пандемію коронавірусу, безробіття знову стає нашим викликом».

Прем’єр-міністр Матешу Моравєцький зауважив, що Польща успішно бореться з епідемією коронавірусу.

Як наголосив голова польського уряду, висловлення вотуму довіри уряду – це ідея президента Анджея Дуди, котрий хоче припинити політичній сварки між правлячою партією та опозицією.

IAR/PAP/Я.С.