Серед країн НАТО Польща зазнає найбільше дезінформаційних атак

Серед країн НАТО Польща зазнає найбільше дезінформаційних атак

За рік повномасштабної російської агресії проти України Польща стала особливою мішенню дезінформаційних атак з боку РФ. Ціллю номер один для Росії залишається Україна. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Згідно з даними уповноваженого польського уряду з питань безпеки інформаційного простору Станіслава Жарина, Польща є країною НАТО, яка зазнає найбільше дезінформаційних атак. Як заявив посадовець в інтерв’ю для Радіоінформаційного агентства (IAR), за рік повномасштабної російської агресії проти України Польща стала особливою мішенню дезінформаційних атак з боку РФ.

«На даний момент Польща є однією з найчастіше атакованих країн Заходу. Звичайно, Україна є ціллю номер один, але коли йдеться про країни НАТО, то Польща зараз є найбільшою та найчастіше атакованою ціллю російської пропаганди. З іншого боку, дезінформація, інформаційно-психологічні наративи проти Польщі стають дедалі витонченішими», – зазначив Станіслав Жарин, нагадуючи, що за останні дванадцять місяців Польща зробила багато кроків для протидії шкідливій діяльності Росії.

«Звідси рішення Польщі видворити 45 офіцерів російської розвідки, які працювали в нашій країні як дипломати. Звідси низка прохань до прем’єр-міністра щодо запровадження, а потім підтримки рівнів тривоги у Польщі як у кіберпросторі, так і у реальному світі», – додав мінстер.

Польські служби та прокуратура також співпрацюють із правоохоронними органами України в питанні злочинів, скоєних російськими військовими.

IAR/Х.П.