Ще майже 30 українців у Польщі отримали депортацію: названі основні причини

Ще майже 30 українців у Польщі отримали депортацію: названі основні причини

Польські прикордонники виявили ще майже 30 громадян України, які були працевлаштовані без належного оформлення документів або протермінували своє легальне перебування в Польщі. Перевірки проводилися на території Поморського, Західнопоморського та Сілезького воєводств. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

Польські прикордонники виявили ще майже 30 громадян України, які були працевлаштовані без належного оформлення документів або протермінували своє легальне перебування в Польщі. Перевірки проводилися на території Поморського, Західнопоморського та Сілезького воєводств.

Як повідомляє Yavp.pl з посиланням на сайт Морського відділу прикордонної служби Польщі, під час рейду підприємствами, які розташовані в Гданську, Гдині, Колобжегу, Устці, Щеціні та місті Свіноуйсьце, було виявлено 21 українця-нелегала.

П’ятнадцять осіб продовжували працювати, попри те, що в них закінчився термін дозволеного перебування в Польщі. В інших не було документів або віз, які дають право на легальне працевлаштування та перебування. Усіх затриманих зобов’язали залишити територію країни та заборонили їм в’їзд до Польщі на термін від 6 місяців до 1 року.

Водночас, за інформацією Сілезького відділу прикордонної служби, ще сімох громадян України спіймали на незаконному виконанні роботи в населених пунктах Битом, Чешин, Гожичкі, Катовіце та Жори. Один працював без дозволу чи “освядчення” від роботодавця, троє – виконували іншу роботу, ніж була заявлена в дозволах, ще троє – протермінували своє перебування на території країн Шенгенської зони. Усі вони також отримали депортацію.