Щльга Хребор - новий уповноважений з жителів українського походження у Вроцлаві (фото)

Щльга Хребор – новий уповноважений з жителів українського походження у Вроцлаві (фото)

У Вроцлаві на ForUMi представили нового уповноваженого з жителів українського походження. Відтепер Ольга Хребор буде реалізовувати програми для підтримки українців. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Організатором заходу була Фундація Україна, яка є посередником між владою та українцями. Захід відбувся 27 березня в ЦУКРі. На ньому був присутній мер Вроцлава Яцек Сутрик.

Ольга Хребор — промоутер міжкультурного діалогу та польсько-українського співробітництва; експерт з питань України; координатор та організатор культурних та соціальних міжнародних проектів; активістка, задіяна протягом 20 років у діяльності національних та етнічних меншин та іноземців; протягом 15 років професійно асоціюється з неурядовим сектором та інституціями культури (серед інших: Фонд європейської взаємодії Крижова, Фонд міжнародної освіти, Союз українців у Польщі, Асоціація польських караїмів, Культурний центр АГОРА, Фонд Транскультура, бібліотека та культурний центр FAMA), у 2008-2012 рр. викладач Інституту слов’янської філології Вроцлавського університету на кафедрі українознавства.

 

 

 

Світлини: Олександр Мартинюк