Щоб місто стало чистішим, влада Вроцлава інвестує у нові технології

Щоб місто стало чистішим, влада Вроцлава інвестує у нові технології

131 датчик, що вимірює заповнення контейнерів для сміття з функцією геолокації, встановлено вздовж вулиці Повстанців Шльонських — від парку Полудньового до вулиці Свідницької. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням In Poland.

131 датчик, що вимірює заповнення контейнерів для сміття з функцією геолокації, встановлено вздовж вулиці Повстанців Шльонських — від парку Полудньового до вулиці Свідницької. Датчики покращать муніципальну систему управління міськими смітниками, — інформує wroclaw.pl

Датчики були встановлені у сміттєвих баках типу «пломба». Моніторинг відбуватиметься на основі інформації щодо рівня заповнення контейнера.

— Монтаж датчиків — це дослідницький проект. Спеціальна платформа допоможе в управлінні інфраструктурою смітників та кращій підтримці чистоти в громадських місцях. Крім того, система дозволить нам вирішити, де збільшувати кількість сміттєвих смітників і де їх достатньо, — пояснює Роберт Беднарський, директор Управління SmartCity та управління проектами UMW.

Кожен контейнер реєструють, надають сертифікатом, визначають його ємність, призначення, розташування та необхідну частоту спорожнення. Крім того, датчик доповнюється вимірюванням температури та інформацією про перекидання кошика. Місто також стежитиме за маршрутом руху автомобіля, що збирає відходи.

Мер Вроцлава Яцек Сутрик на своїй сторінці у соціальні мережі зазначає: «Я хочу, щоб Вроцлав піклувався про доброзичливе оточення. З цією метою нам також потрібно інвестувати в нові технології… Експерти перевірять, чи допомагають «розумні» смітники нам ефективніше прибирати місто.

В рамках проектів розумних міст ми також встановлюємо датчики сутінків на вуличних ліхтарях або датчика якості повітря у міських парках».
Проект триватиме до березня 2020 року.
Фото: wroclaw.pl