Шойґу: Дії НАТО вимагають відповіді РФ
RUSSIA INTERNATIONAL SECURITY CONFERENCE PAP/EPA/YURI KOCHETKOV

Шойґу: Дії НАТО вимагають відповіді РФ

Дії НАТО призводять до росту напруження та потребують реакції російської сторони – заявив міністр оборони РФ Сєрґєй Шойґу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Його коментар прозвучав на відкритті VIII Московської конференції міжнародної безпеки, котра відбувається в столиці РФ.

Міністр твердить, що дії НАТО, серед яких «розвиток військової інфраструктури в прикордонній зоні РФ», а також посилення активності у Чорному і Балтійському морях «призводять до росту напруження і потребують адекватної реакції російської сторони».

«Запевняю вас, що заходи вжиті у відповідь не забаряться, а що більше – не обов’язково симетрично діям НАТО», – наголосив Шойґу.

Він звернув увагу на продовження розміщення глобальної системи ППО США і оцінив її як таку, «що має дестабілізуючий характер».

Згадав Шойґу і про об’єкти ППО розміщені поза територією США назвавши союзників Америки заручниками провокативного рішення Вашингтона у сфері безпеки.

Політик переконаний, що «протиповітряна оборона ніколи не зможе гарантувати 100-відсоткової безпеки об’єктів» а засоби протистояння їй «можуть бути напрацьовані та взяті на озброєння в близькому часі». Додав також: «РФ вже опрацювала це завдання».

Згадуючи вихід США з двостороннього договору про ракети середньої і меншої дальності (ДРСМД) Сєрґєй Шойґу наголосив, що є й інші приклади «ігнорування міжнародних і багатосторонніх угод».

IAR/PAP/O.C.