Шок! «Закрий морду і до роботи»: так в польському Желіхові звертаються до працівників

Шок! «Закрий морду і до роботи»: так в польському Желіхові звертаються до працівників

У Желіхові, що в Західнопоморському воєводстві, на плантації спаржі робота українців контролювалася польським керівником. Він не добирав слів, ображаючи заробітчан. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Керівник був дуже вульгарним і не переймався тим, що спілкується з живими людьми, а не з худобою.

“ – Nie opier*** się, Judaszu! Bo jak cię pier***, to się kopytami zakryjesz”, — саме так він неодноразово говорив працівникам. Коли керівник побачив, що одна з українок тримала в руках телефон, то кинувся на неї з кулаками. Інший працівник не хотів допустити до конфлікту. Тож став на захист жінки. Відбулася гостра дискусія, яку детально описало видання wyborcza.pl.

Відеоапис з плантацій спаржі був опублікований в соціальних мережах мешканцем Желіхува. Він назвав це відео — «Рабство в Желіхові». Він сам зізнається, що з цим відео потрібно було одразу звернутись до поліції, а він просто виклав відео в соцмережі. Проте правоохоронці все одно довідались про ситуацію і влаштували роботодавцям перевірку. Керівника, який ображав українців, звільнили з посади. Ведеться слідство.

Справою також зацікавився Центр моніторингу расистської і ксенофобської поведінки, який пообіцяв, що не залишить цю ситуацію напризволяще. Відео було вилучене з соцмережі (вочевидь, це пов’язано з погрозами), проте його можна подивитись за посиланням.