Сили територіальної оборони допомагають після бурі
Село Вєжховіска Пєрвше (ґмінна управа Модлібожице на Люблінщині), прибирання після стихії PAP/Wojtek Jargiło

Сили територіальної оборони допомагають після бурі

Від середи у ґмінній управі Модлібожице на Люблінщині працюють солдати Військ територіальної оборони. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Унаслідок стихійної зливи, яка пройшла в ґміні Модлібожице на Люблінщині у середу, 19 червня, підтоплено близько ста будинків, 18 осіб тимчасово евакуйовано. Боротися з наслідками стихії допомагають солдати територіальної оборони.

Від середи на місці працює 80 солдатів територіальних сил, які змінюються. Вони тут разом з обладнанням – сказав речник 2-ї Люблінської бригади територіальної оборони капітан Дам’ян Стануля: «Наші солдати виконують завдання разом із пожежною службою, вони полягають в очищенні доріг, подвір’їв та будинків, квартир з обладнання, мулу. Як видно, збитки є великими і, безперечно, роботи буде дуже багато».

Головний комендант Державної пожежної служби генерал Лєшек Суський додав, що сили тероборони є великою підмогою для рятувальників. За його словами, останнім часом у Польщі трапляються різні погодні аномалії, що доводять до значних збитків і необхідності проведення великих операцій: «Війська територіальної оборони беруть участь, практично, в усіх таких діях і дуже нам допомагають. Зізнаюся, коли ці війська створювалися, я не думав, що вони даватимуть таку велику допомогу нам, пожежникам, а передусім населенню. Адже ми допомагаємо місцевим жителям».

Буря пройшла в середу трьома селами ґмінної управи Модлібожице. Попередні дані про матеріальні втрати жителів та збитки громадської інфраструктури бургомістр оцінив у 3-4 мільйони злотих (700–940 тисяч євро).

IAR/Н.Б.