Скандал у Нижньосілезькому воєводському управлінні: затримали хабарників, за допомогу у «отриманні карт побиту»

Скандал у Нижньосілезькому воєводському управлінні: затримали хабарників, за допомогу у «отриманні карт побиту»

Центральне антикорупційне бюро та прикордонна служба затримала людей, причетних до корупційного скандалу у Нижньосілезькому воєводському управлінні. Процес розпочався сьогодні вранці. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Як пишуть на сайті CBA.

За словами Станіслава Жарина, прес-секретаря міністра координатора спеціальних служб, затримано сім осіб, серед яких — двоє співробітників Нижньосілезького воєводства та одна особа з воєводського управління в Лодзі.

Йдеться про порушення в обслуговуванні іноземців. Розслідування у цій справі проводиться Вроцлавською районною прокуратурою ще з травня минулого року. Звіт подано Центральним антикорупційним бюро.

В ході розслідування стало зрозуміло, що посадові особи отримували хабарі у 2019 році в обмін на отримання дозволу на роботу та проживання для іноземців у Польщі. Це були подарунки та готівка. Всіх деталей поки не повідомляють.

Серед затриманих є двоє співробітників Департаменту у справах громадян та іноземців Управління Нижньосілезького воєводства та головний спеціаліст делегації Лодзького воєводського управління у Серадзі.

Агенти антикорупційного бюро також затримали особу, яка мала бути «помічником у кримінальному процесі». А прикордонна служба — ще трьох осіб, у тому числі чоловіка, який мав керувати організованою злочинною групою, що займалася легалізацією перебування іноземців за хабарі.

Слідчі не виключають подальших затримань, тож сьогоднішня гучна справа — це лише початок.

Після оприлюднення інформації, воєводська адміністрація офіційно підтвердила і повідомила, що дійсно в установі відбувається перевірка CBA. Перевіряється діяльність Департаменту
у справах громадян та іноземців за 2017-2019 роки. Керівництво департаменту всіляко співпрацює з контролюючими органами, «щоб якнайшвидше прояснити цю ситуацію».

Нагадаємо, у 2017-2019 році воєводську адміністрацію очолював Павел Хреняк.