Скільки заробляють поліцейські в Польщі?

Скільки заробляють поліцейські в Польщі?

Робота в поліції є однією з найбільш відповідальних і вимогливих професій в Польщі. Посадові особи відповідають за безпеку громадян. Тож скільки заробляє поліцейський? Чи відповідає розмір зарплатні обсягам його обов’язків? Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

На офіційному сайті польської поліції опублікували дані за 2018 рік. Зарплата поліцейського — це сума декількох компонентів, у тому числі основна заробітна плата, яка залежить від групи, переліку обов’язків, стажу, а також додаткової винагороди. Правоохоронець також отримує уніформу, щорічну премію, а також пільги в рамках соціальної системи.

Звичайни правоохоронець, який ще проходить денне навчання, заробляє щомісяця в середньому 1,950 злотих “на руки”. На час навчання йому надають житло та харчування.
Після закінчення навчання стажер призначається офіцером поліції 2-го класу, а його заробіток збільшується в середньому більш ніж на 1074 злотих — до 3,024 злотих. Окрім набутого досвіду та подолання наступних професійних рівнів, також зростає і його зарплатня.

На посаді секретаря-референта (3-я група) середньомісячна заробітна плата становить 3 353 злотих, дільничі та контролери (4-я група) — у середньому отримують 3 607 злотих. До 5-ї групи належать детективи та помічники слідчого, а їхня середня зарплата становить 3 865 злотих.

Шоста група складається з працівників поліції, які займають посади чергового (“дижурного”) та спеціаліста. Середньомісячний заробіток у цьому випадку становить 4,329 злотих.

На керівних посадах у 7-му класі, де служить близько 1 тис. осіб. осіб працівники щомісяця заробляють в середньому 460,619 зл. У 8-му класі на службі — понад 4000 поліцейських із середньою зарплатою 4 706 злотих.

У 9-му класі працює більше 5 800 співробітників. (6% від загальної кількості) із середньою заробітною платою 5 280 злотих. Крім того, для порівняння, окружний комендант заробляє в середньому 7,367 зл., воєвудський комендант — 9,526 злотих, заступник головного коменданта — 13488 злотих. Найбільше заробляє головний поліцейський комендант — 15 304 злотих.

За матеріалами: wmeritum.pl