Скільки іноземців за рік затримав підрозділ Надоджанської прикордонної служби?

Скільки іноземців за рік затримав підрозділ Надоджанської прикордонної служби?

У 2020 році співробітники Прикордонної служби Надоржанського відділення у зв’язку з незаконною міграцією затримали понад 2850 осіб, у тому числі — 2243 іноземців. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

У 2020 році також було проведено 10630 перевірок законності перебування та 398 перевірок працевлаштування іноземців на території Республіки Польща.

Постановою Міністра внутрішніх справ та адміністрації про тимчасове припинення або обмеження прикордонного руху на певних пунктах пропуску через кордон від 13 березня 2020 року було відновлено контроль на внутрішніх кордонах.

Проведені заходи мали прикордонний та санітарний характер, що означало, що спочатку перевірявся стан здоров’я людей, які в’їжджають до Польщі. Протягом трьох місяців тимчасово відновленої інспекції співробітники прикордонної служби Надоджанського підрозділу оглянули 1 764 584 особи, а 210 928 осіб було відправлено на карантин. Крім того, під час проведення заходів було повернуто 11 504 іноземців та зафіксовано 792 випадки, коли було порушено обов’язок залишатися на карантині.

Протягом 2020 року співробітники прикордонної служби затримали 2850 осіб, у тому числі — 2243 за нелегальну міграцію. Більшість затриманих іноземців, як і минулого року, були громадянами України, Росії, Грузії, Молдови та Сирії.

Крім того, у 2020 році прикордонна служба провела 10630 перевірок законності перебування в Польщі. У зону офіційної відповідальності Надоджанського прикордонного підрозділу, тобто в Любуському, Великопольському та Нижньосілезькому воєводства, протягом цього періоду було депортовано 1592 іноземців. Серед них були громадяни України, Грузії та Росії. У більшості випадків затримані іноземці не мали необхідних документів, що дозволяли їм перебувати на території Польщі.

Протягом 2020 року співробітники Прикордонної служби також перевірили законність працевлаштування 8 937 осіб. В результаті цієї діяльності було встановлено, що 911 громадян третіх країн виконували роботи, що суперечать положенням, які діють у Польщі.

Також співробітники NoOSG винесли 144 рішення про відмову в’їзду на територію Польщі в аеропортах. Основною причиною рішення про відмову у в’їзді стала відсутність діючої візи чи дозволу на проживання.