«Skuber»: нова транспортна послуга в Любліні

«Skuber»: нова транспортна послуга в Любліні

Новий вид транспорту буде доступний у польському місті вже в березні. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Monitor Info.

Новий вид транспорту буде доступний у польському місті вже в березні. Саме тоді до Любліна планує увійти «Skuber», який працюватиме на подібних умовах, як і відомий у багатьох країнах «Uber», на який жаліються працівники традиційних таксівок. Основна відмінність стосується виду транспортних засобів: клієнти «Uber» їздять автомобілями, а за користувачами «Skuber» приїжджатиме скутер.

Клієнт замовлятиме поїздку так, як таксі. Скутер повинен під’їхати за ним у вказане місце протягом 8 хв. Вартість одного кілометра поїздки має становити 0,90 злотого плюс стартова оплата. Залежно від міста вона складатиме від 4 до 8 злотих. Скутери будуть обладнані шоломами для пасажира.

Компанія не матиме власних транспортних засобів. Як і «Uber», вона має намір співпрацювати зі власниками скутерів, які cхочуть отримати додатковий підробіток. «Skuber» має забезпечити їм вигідні замовлення.

За таким самим принципом віднедавна в Любліні працює платформа «Taxify», водіїв якої регулярно перевіряє Воєводська інспекція автотранспорту. Правоохоронці вимагають ліцензії на перевезення осіб, а також довідок про медичне і психологічне обстеження, натомість представник інспекції підкреслює, що особи, які займаються комерційним перевезенням без таких документів, можуть бути змушені сплатити 14 тис. злотих штрафу.

Джерело: Dziennik Wschodni