Славомір Новак муситиме внести 1 млн злотих застави
Суддя Дорота Радлінська. Варшава, 2 червня 2021 року PAP/Wojciech Olkuśnik

Славомір Новак муситиме внести 1 млн злотих застави

Апеляційний суд призупинив виконання постанови до 19 червня. Рішення виголосила суддя Дорота Радлінська. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Апеляційний суд у Варшаві виніс рішення, відповідно до якого колишній міністр Славомір Новак муситиме повернутися до слідчого ізолятора, якщо не заплатить 1 млн злотих застави. Новак має на це час до 18 червня. Прокуратура виступила проти такої можливості. Рішення не набуло чинності.

Апеляційний суд призупинив виконання постанови до 19 червня. Рішення виголосила суддя Дорота Радлінська:

«Запобіжний захід у вигляді тимчасового арешту на період наступних трьох місяців від дати нового затримання, додаючи, що цей захід буде змінено в момент внесення не пізніше, ніж до 18 червня 2021 року, майнової застави у вигляді грошей на суму 1 млн злотих».

Підозрюваний у корупції Славомір Новак вийшов зі слідчого ізолятора у квітні після рішення Окружного суду. Прокуратура подала у зв’язку з цим рішенням апеляцію, яку 2 червня розглянули.

Славомір Новак був тимчасово арештований у Польщі в липні минулого року Центральним антикорупційним бюро у зв’язку, зокрема, з підозрою в корупції та відмиванні грошей. Це стало результатом польсько-українського розслідування.

У 2011-2013 роках Славомір Новак був міністром транспорту, будівництва та морського господарства в уряді коаліції PO-PSL.

IAR/А.М.