Смог у Вроцлаві. Якість повітря знову погана

Смог у Вроцлаві. Якість повітря знову погана

У понеділок вранці, 21 січня о 6:00 ранку в Центрі управління НС (Centrum Zarządzania Kryzysowego) повідомили, що якість повітря у Вроцлаві знову погіршилася. Вроцлавський магістрат звернувся з проханням до мешканців обмежити денну діяльність на свіжому повітрі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

У понеділок вранці Центр управління надзвичайними ситуаціями видав повідомлення, що якість повітря у Вроцлаві дуже погана. Аналогічна ситуація відбулася і на вихідних. Магістрат рекомендує людям похилого віку, дітям, особам із серцевими та респіраторними захворюваннями, астматикам та іншим вразливим групам населення уникати перебування на вулиці. Всі решту повинні обмежувати свою діяльність на відкритому повітрі, в тому числі заняття спортом.

Погіршення якості повітря також підтверджують показники Вроцлавських вимірювальних станцій. Близько 5:00 вимірювання шкідливого для здоров’я PM2,5 в районі вимірювальної станції на вулиці Вишньова (Wiśniowej) вказують 151 мкг / м3, а в 6:00 — 135. Біля станції на Коженьовського (Korzeniowskiego), показники також становили 135 мкг / м3 (добова норма для цього показника — 25 г / м3).

Вчора, в неділю шкідливий смог зафіксовано показниками Вроцлавських вимірювальних станцій. З 9:00 до 10:00 на узбережжі Конрада-Коженьовського (Conrada-Korzeniowskiego) показник РМ2,5 становив 101 мкг / м3 (середньорічна норма 25 мкг / м3), а PM10 — 97 мкг / м3 (добова норма 50 мкг / м3).

Значно перевищено стандарт PM10 і в суботу, що минула. У зв’язку з цим, в Koleje Dolnośląskie видано комунікат, що водії, які будуть залишати свої автомобілі і переходити на залізницю, не будуть платити за квиток в неділю, подорожуючи між станціями в межах адміністративних кордонів Вроцлава (при цьому кондуктору слід пред’явити реєстраційний сертифікат з поточними технічними даними автомобіля).

Jutro w granicach administracyjnych Wrocławia jeździmy za darmo! ?? Wystarczy w pociągu okazać dowód rejestracyjny…

Опубліковано Koleje Dolnośląskie S.A. Субота, 19 січня 2019 р.