Сьогодні починається візит Президентської пари Польщі в Україну

Сьогодні починається візит Президентської пари Польщі в Україну

У понеділок відбудеться зустріч Анджея Дуди та Володимира Зеленського. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Президент Польщі Анджей Дуда та Перша леді Польщі Аґата Корнгаузер-Дуда сьогодні в другій половині дня починають офіційний візит в Україну.

У неділю, 11 жовтня, Президентська пара візьме участь у вшануванні 80-их роковин Катинського злочину на Польському військовому цвинтарі у Биківні.
За словами керівника кабінету президента Польщі Кшиштофа Щерського, офіційний візит мав відбутися у квітні цього року, однак через введені тоді обмеження візит було перенесено: 

«На Биківнянському цвинтарі спочивають польські та українські жертви злочинів НКВД, а також жертви Катинського злочину. Це дуже важливий пункт програми візиту президента Дуди».

У Національному історико-меморіальному заповіднику «Биківнянські могили» заплановано церемонію покладання вінків до Міжнародного меморіалу жертвам тоталітаризму 1937-41 років. Президент віддасть шану теж польським жертам злочинів НКВД, які спочивають у Спільній могилі на Польському військовому цвинтарі.

Другий день візиту буде присвячений політичним зустрічам на найвищому рівні. Заплановано розмови Анджея Дуди з президентом України Володимиром Зеленським, прем’єр-міністром Денисом Шмигалем, а також головою Верховної Ради Дмитром Разумковом.

Візит Президентської пари Польщі в Україну завершиться у вівторок. В Одесі заплановано підписання польсько-українських економічних договорів.

IAR/Я.С.