Спалювання книг. У Польщі священики палили «Гаррі Поттера», «Сутінки» і фігурки слонів

Спалювання книг. У Польщі священики палили «Гаррі Поттера», «Сутінки» і фігурки слонів

Священики з кошалинського фонду «SMS z Nieba» вирішили разом із прислужниками спалити кілька десятків книг. Ідеєю вони похизувалися в соціальних мережах. Їхню ініціативу, м’яко кажучи, вщент розкритикували. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Монітор Інфо.

У неділю, 31 березня, у Facebook опублікували фотографії з акції спалювання книг. Цю подію організували священики, пов’язані з фондом «SMS z Nieba». Допомагали їм у цьому прислужники. Серед спалених книг – роботи Джоан Роулінг про Гаррі Поттера, сага «Сутінки», підручник із фен-шуй, книги Крістін Каст і Філліс Крістін Каст та праці Ошо, які базуються на буддистському вченні. У вогонь потрапили теж африканські скульптури, парасолька з логотипом «Hello Kitty» і фігурки слонів.

Як пояснюють свої дії священики?

На Facebook вони написали: «Ми слухаємося Слова». І процитували «Бовванів їхніх богів попалите в огні, не будеш жадати срібла та золота, що на них, і не візьмеш його собі, щоб тим не впасти до пастки, бо то огида для Господа, Бога твого» (Повторення закону).

Деякі люди в коментарях висловлюють побоювання, що у 2019 р. знову спалюють книги, повертаючись до ганебної практики 1930-х рр. XX ст. Інші запитують, яким чином Богові можуть заважати фігурки кішок або слонів. Вони звертають увагу на відсутність розуміння та поваги до інших культур.

Багато інтернет-користувачів прямо висміюють організаторів акції. «Коли доповідь про стан читання у Польщі зайшла занадто далеко», – саркастично підбив підсумки Лукаш Найдер.

Джерело: Wprost