Спецматеріал: дізнайся всі деталі загибелі українців в холодильній камері у Польщі

Спецматеріал: дізнайся всі деталі загибелі українців в холодильній камері у Польщі

Кілька днів тому ми інформували наших читачів про страшну трагедію — таємничу загибель двох українців, наших співвітчизників, тіла яких знайшли у холодильній камері для зберігання фруктів у м. м. Садковіце Лодзького воєводства. Зараз ми готові розповісти всі деталі справи. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Як проінформувала польська поліція, тіла чоловіків, віком 28 та 46 років, у безкисневій холодильній камері виявив сам власник сховища. Саме він викликав на місце трагедії швидку допомогу і правоохоронні органи.

Судмедексперти встановили, що смерть наступила внаслідок удушення, за лічені хвилини. Адже з фруктового ангара спочатку викачала повітря, а потім запустили спеціальний газ, який дозволяє зберігати фрукти десятки років. Молоді чоловіки просто задихнулися у сховищі через брак кисню.

Після такої шокуючої знахідки за справу взялася місцева прокуратура — у м. Рава Мазовецька. Обидва чоловіки перебували у Польщі на законних підставах, адже поїхали на офіційну роботу. Родом вони з Тернопільської області, та ще й родичі — дядько та племінник поїхали до Польщі на заробітки.

Як інформує видання “Овід”, місцеве видання, яке провело сласне розслідування у цій справі, обоє чоловіків — родом з села Серетець Зборівського району. Старший мужчина, 46-річний Іван, разом з дружиною і 13-річним сином жив у селі Чернихів Зборівського району. У цьому селі його дружина працює завучем у місцевій школі.

У молодшого загиблого – Ігоря, сім’ї поки що не було. Проживав хлопчина в Тернополі, зустрічався з дівчиною та лише планував створення сім’ї. Саме тому й поїхав на чужину, аби трохи заробити.
Обидвох загиблих українців ховатимуть сьогодні, у неділю, в селі Серетець Зборівського району, звідки вони родом. Тут, у батьківській хаті, ще проживає їхня бабуся, тож похорон відбуватимуться в одній домівці.

Родичі померлих не вірять у загадковий збіг обставин або нещасний випадок. Вони переконані, що до смерті їхніх близьких причетний польський роботодавець. Адже у всій цій справі є багато протиріч.
Хлопці поїхали на заробітки ще 14 серпня. Поїхали, маючи запрошення від роботодавця, на основі якого виготовили робочі візи. Тобто, все було чесно — ніхто не купував жодних “липових” запрошень. Вже після того, як чоловіки померли, у консульстві родичам повідомили, що працедавець чоловіків працевлаштував їх лише 8 листопада, за 2 дні до їхньої смерті — українців знайшли мертвими 10 листопада.

Ще більш дивним і моторошним є той факт, що земляки загинули буквально за кілька годин перед тим, як мали б вирушити додому. За ними вранці приїхав український перевізник, з яким Іван та Ігор вже домовилися про переїзд до Тернополя.

Коли водій прибув за вказаною адресою, то чоловіків не було вдома. Це неабияк здивувало перевізника, тож він почав їх шукати. Саме тоді місцевий аграрій, на якого працювали хлопці, відкрив холодильне сховище і виявив два бездиханних тіла.

Окрім того, водій не на камеру зізнався, що поляк-підприємець, після того, як справа вийшла на яв, почав переконувати його, аби той швиденько поїхав з місця події — мовляв, навіщо тобі зайві проблеми, ще й поліція допитуватиме.

Звісно, така новина здійняла бучу емоцій та коментарів в соцмережах. Багато хто припускав також, що чоловікам хтось потайки відчинив вікно у камеру, а потім, коли ті залізли всередину, це вікно за ними й зачинив. Проте ця версія не витримує критики.

Хай земляки спочивають з миром, а ми будемо стежити за подальшим розвитком подій та результатами слідства, яке проводить польська прокуратура.