Спікер Сейму Польщі виступає за включення України до «Ініціативи трьох морів»
https://images.unian.net/photos/2018_10/1539338674-4449.JPG?0.7976220072207614

Спікер Сейму Польщі виступає за включення України до «Ініціативи трьох морів»

За словами Марека Кухцінського, Тримор’я не повинно обмежуватися країнами Європейського Союзу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на УНІАН.

Польща виступає за включення України до ініціативи Тримор’я. Про це заявив маршал польського Сейму Марек Кухцінський у Ряшеві під час конференції, присвяченій 25-річчю існування Карпатського єврорегіону, повідомляє Польське Радіо. “Співпраця дає безпеку і можливішсть розвитку… Якщо ми думаємо про майбутнє, про ініціативи і розвиток таких ініціатив як Міжмор’я (чи Тримор’я), то виразно видно, що Карпатський єврорегіон підготував шлях до простішого розвитку такої співпраці”, – зазначив Кухцінський.

За словами спікера польського Сейму, Тримор’я не повинно обмежуватися країнами Європейського Союзу. “Я вважаю, що правильними є постулати, щоб ця міжнародна співпраця охоплювала країни, розташовані на схід від Шенгенської зони – Україну, Молдову, кавказькі держави”, – додав він. Довідка УНІАН. Ініціатива Тримор’я охоплює 12 держав між Балтійським, Адріатичним та Чорним морями: Австрію, Болгарію, Хорватію, Чехію, Естонію, Литву, Латвію, Польщу, Румунію, Словаччину, Словенію та Угорщину. Карпатський єврорегіон об’єднує 19 адміністративних одиниць, розташованих у п’яти державах – Україні, Румунії, Польщі, Словаччині та Угорщині.