Співробітники поліції разом із контртерористами виявили організовану наркологічну злочинну групу

Співробітники поліції разом із контртерористами виявили організовану наркологічну злочинну групу

Співробітники поліції Нижньої Сілезії разом із контртерористами виявили організовану наркологічну злочинну групу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

За повідомленням поліції, у вівторок, 23 липня, внаслідок широкомасштабної і скоординованої операції, що проводилася одночасно в кількох місцях Нижньосілезького воєводства, поліція затримала 23 члени злочинної групи.

Під час затримання було вилучено 16 кілограмів наркотиків, у тому числі марихуану, амфетаміни, гашиш, кокаїн і МДМА. Правоохоронці також виявили плантацію канабісу в кількості 130 кущів. За попередніми оцінками, чорна ринкова вартість вилучених інтоксикантів становить близько 640 тис. злотих, — повідомляє Поліція Нижньої Сілезії.

Крім того, правоохоронці вилучили зброю, боєприпаси для вогнепальної зброї, бейсбольні біти, кастети і мачете, а також майже 175 тисяч. злотих у польській та іноземній валюті, — «виторг» торгівлі наркотиками. Також було вилучено дві машини, що належать затриманим особам загальною вартістю 100 000 злотих.

Прокуратура Вроцлава оголосила підозру затриманим. До 14 підозрюваних суд застосував запобіжний захід у вигляді тимчасового ізолятора на три місяці. Їм загрожує до 12 років ув’язнення.

Раніше в рамках розслідування злочинної групи було затримано 8 осіб, у тому числі чоловік з 4 кг марихуани. У той час також був затриманий інший член групи, підозрюваної в експорті наркотиків.

— Тоді правоохоронці вилучили понад 1500 порцій амфетаміну і майже 200 таблеток екстазі в аеропорту Вроцлава. Як встановили поліцейські, наркотики мали бути доставлені в одну з скандинавських країн. Загалом поліція, за кілька тижнів затримала 31 особу і вилучила майже 22 кілограми наркотиків, — додає речник поліції Нижньої Сілезії Кшиштоф Запоровський.