США підготують доповідь на тему можливої військової бази в Польщі
http://external.polskieradio.pl/files/14a6fcf3-b003-4006-885a-545270110a5c.file

США підготують доповідь на тему можливої військової бази в Польщі

Новий оборонний бюджет США передбачає, зокрема, вивчення ідеї розгортання у Польщі військової бази США. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Державний департамент США вивчить доцільність розгортання у Польщі постійної бази американських сухопутних військ. Стаття про це є у підписаному у понеділок Дональдом Трампом оборонному бюджеті США на 2019 рік.

Наступного року Сполучені Штати призначать на оборону країни 717 мільярдів доларів. Це на 40 мільярдів доларів більше, ніж попереднього року. «Цей закон дасть нашим військам боєздатність, що дозволить виграти будь-який конфлікт швидко та рішуче», – сказав президент США Дональд Трамп під час церемонії на військовій базі Fort Drum у штаті Нью-Йорк.

«Ми найбільші, ми найсильніші, ми найбільш розумні (…). Америка знову йде вперед і ми не відступимо. Америку знову поважають», – додав Трамп.

Підписаний президентом США закон про військові витрати доручає Пентагону опрацювати до 1 березня доповідь про можливості та доцільність постійної присутності у Польщі бригади американських сухопутних сил. Документ буде переданий Конгресу до 1 березня наступного року.

У доповіді будуть вивчені усі сторони постійної присутності військ США у Польщі: стратегічні, військові, логістичні та політичні.

Статті оборонного бюджету США не підтверджують розгортання американської бази у Польщі. Однак вперше така пропозиція буде офіційно вивчена та оцінена.

Нагадаємо також, що у новому оборонному бюджеті США передбачено 250 млн доларів на безпекову допомогу Україні.

IAR, PAP/Т.А.