Стало відомо, коли Польща відкриває свої кордони

Стало відомо, коли Польща відкриває свої кордони

У ніч з 12 на 13 червня Польща скасує контроль на внутрішніх кордонах ЄС для мешканців країн Шенгенської зони. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

— Ми прийняли рішення щодо відкриття кордонів. З 13.06 ми відкриваємо кордони для країн Європейського Союзу, — заявив прем’єр-міністр Матеуш Моравецький під час сьогоднішнього брифінгу в компанії “Styropmin” в Лохуві, що у Мазовецькому воєводстві. До слова, кордони з Німеччиною мають бути відкриті в ніч з п’ятниці на суботу.

Як заявив Моравецький, завдяки «ефективній стратегії, уряд частково відновив економіку» і вирішив відкрити кордони з країнами ЄС з 13 червня. Мова йде про кордони з Німеччиною, Литвою, Чехією та Словаччиною. З цього моменту більше не буде обов’язкового двотижневого карантину при в’їзді в Польщу.

— У деяких частинах світу, таких як Латинська Америка чи Північна Америка, все ще високий рівень захворюваності та смертності. Видно, що пандемія все ще є серйозною загрозою, тому ми зараз обмежуємо це рішення країнами ЄС. Це для нас найважливіше — зазначив глава уряду.

Він додав, що з 16 червня будуть можливі міжнародні рейси.

— Хоча перевізникам доводиться пристосовуватися до цих рішень і для підготовки маршрутної мережі знадобиться тиждень, два-три, — сказав глава уряду. — Ми вже контактуємо з LOT, щоб він міг правильно планувати надання послуг, — додав він.

Коли Польща почне відкривати кордони для громадян країн, які не входять до ЄС, в тому числі для українців, наразі невідомо.