Стикери «Зона без ЛГБТ» неоднозначно сприйняли у Польщі

Стикери «Зона без ЛГБТ» неоднозначно сприйняли у Польщі

У Польщі представники правлячої партії Закон і справедливість (PiS) виявили підтримку виданню Gazeta Polska, яке випустило стикери з написом Strefa wolna od LGBT («Зона без ЛГБТ»). Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

У Польщі представники правлячої партії Закон і справедливість (PiS) виявили підтримку виданню Gazeta Polska, яке випустило стикери з написом Strefa wolna od LGBT («Зона без ЛГБТ»), пише Reuters.
У зв’язку з цим у суспільстві розгорівся скандал, пов’язаний з наклейками, що містять райдужний прапор і намальований на ньому чорний хрест.
Віцепрем’єр країни Яцек Сасін прокоментував скандал, зазначивши, що утискати і обмежувати свободу преси і медіа не має наміру.
З іншого боку, деякі правозахисні організації і дехто з опозиційних політиків виступили із жорсткою критикою на адресу наклейок видання.
«Ми хотіли довести, що в цьому питанні є цензура — і ми це довели. Те, що відбувається, підтверджує те, що ЛГБТ — це тоталітарна ідеологія», — зазначив головний редактор видання.
Відомо, що Польща не вирізняється лояльним ставленням до представників ЛГБТ і серед усіх країн Євросоюзу займає останнє місце з толерантного до них ставлення.
Джерело: ua.korrespondent.net