Сто злотих кожному учню. Мер Варшави оголосив про нову програму в освіті

Сто злотих кожному учню. Мер Варшави оголосив про нову програму в освіті

«Варшава для учнів» — це девіз нової програми Рафала Тшасковського. Щороку на кожного учня в столиці чекає сто злотих. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на in Poland.

Окрім фінансового доповнення, президент Варшави обіцяє п’ятнадцять нових шкіл, підвищення заробітної плати для вчителів, а також освітній пакет з індивідуальних порад для підлітків.

Оголошуючи основні тези програми, Рафал Тшасковський підкреслив важливість освіти для всього міста і його мешканців. «Ми щороку витрачаємо майже 5 мільярдів злотих з міського бюджету на освіту», — сказав Рафал Тшасковський.

Учень “на вітер”  грошей не витратить 

Спокушені обіцянкою «легких» грошей, учні відчують  розчарування, оскільки обіцяні сто злотих буде передано директорам шкіл — з цих коштів буде фінансуватися відвідування театрів, музеїв і кінотеатрів кожного з учнів. Муніципалітет на ці цілі виділив 15 мільйонів злотих.

Школи отримають кошти вже на початку березня.

Рафал Тшасковський також обіцяє збільшення зарплати для працівників освіти. Додаткових 250 злотих отримають педагоги з магістерською та педагогічною підготовкою, а 270 — отримають вчителі зі стажем та підвищенням кваліфікації.

Нові школи на карті Варшави

Муніципалітет розпочинає будівництво нових навчальних закладів. В даний час будується 15 нових початкових шкіл, в яких навчатимуться більше 10 000 учнів. Перші дві будівлі закінчать до нового навчального року у вересні.

Мер Варшави також оголосив про підписання контракту на подальші інвестиції — ще два нових навчальні заклади буде збудовано на Таргувку (Targówku), один — на Жолібожу (Żoliborzu).