ТОП-10 цікавих фактів про Польщу
http://ostarbeiter.vn.ua/img/2016/09/najwieksze-miasta-w-polsce.jpg

ТОП-10 цікавих фактів про Польщу

Польща, як і будь-яка інша країна, має цілий ряд своїх особливостей. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на eurowork.com.ua.

Польща, як і будь-яка інша країна, має цілий ряд своїх особливостей. Збираючись поїхати туди на заробітки або навіть просто на екскурсію, слід знати хоча б деякі з них. Це допоможе уникнути незручних ситуацій або ж просто непорозуміння в діалозі з місцевими жителями.

Сьогодні ми поділимося десятьма незвичайними фактами про Польщу, які можуть стати в нагоді під час перебування за кордоном або ж просто буде просто цікаво знати.

1. Екологічна ситуація в Польщі набагато краще, ніж в Україні. Тут немає атомних електростанцій, а в містах зустрічається безліч дрібних представників місцевої фауни -белок, їжаків і різноманітних пернатих.

2. У польській мові дуже багато слів, які за звучанням схожі на російські або українські, але означають щось зовсім інше. Наприклад, якщо ви запитаєте, як пройти до найближчої зупинки, а у відповідь почуєте «просто» – це аж ніяк не означає, що вам хотіли нагрубити. «Просто» по-польськи означає «прямо», а значить, йти вам потрібно, нікуди не звертаючи.

3. Святковий стіл в Польщі не обходиться без супу, а ось в будні дні його практично ніколи не готують. Так, наприклад, звичний для українців червоний борщ – це традиційне блюдо на Різдво у поляків, а на Великдень ви не вийдете з-за столу, не спробувавши, так званий, «журек» – суп з білої ковбасою, яйцем і закваскою.

4. Крім Варшави, ні одне польське місто не може похвалитися наявністю метро. Трамваї, автобуси, таксі – все що завгодно, а ось підземного транспорту немає.

5. Світлофори в Польщі, як і всюди, триколірні. Але поляки впевнені, що середній сигнал регулювальника не жовтого, а помаранчевий.

6. Свят, є державним вихідним, в Польщі не так багато, але вони «недоторканні» і жоден роботодавець не буде навіть намагатися викликати на роботу співробітника, наприклад, в Різдво.

7. Польські дороги – мрія для українських автомобілістів. У порівнянні з нашими, вони зроблені просто ідеально, а ремонт проводитися вчасно і дуже якісно. У той же час, скрізь стоять суворі обмеження швидкості, порушення яких потягне за собою штрафні санкції.

8. До алкоголю в країні особливе ставлення. Як і всюди, тут є свої традиційні напої, наприклад, знаменита у всьому світі горілка-зубрівка з травичкою в пляшці. Однак, «хімію» тут не люблять і, досить популярні у нас слабоалкогольні напої всіх кольорів веселки воліють замінити медовим елем або фруктовим пивом.

9. Під час війни Польща була практично повністю знищена, а відновлення міст на основі картин 17-18 століття. У підсумку, Варшава була настільки досконально відреставрована, що потрапила в список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

10. Здати на права в Польщі дуже складно! Про те, щоб дати хабар інструктору не може йти й мови, це строго відстежується і карається, а вимоги до майбутнім водіям виставляються більш, ніж суворі. У підсумку, з першого здати іспит і отримати права тут практично неможливо.

Цей список можна продовжувати ще дуже довго. Польща – яскрава і неординарна країна, що має власні індивідуальні особливості, відмінності та риси. Побувавши навіть на роботі в Польщі, забути її не вдасться.