Трагична смерть українця на Вавелі: чоловіка поховано живцем під землю

Трагична смерть українця на Вавелі: чоловіка поховано живцем під землю

У суботу зранку, 16.03 під час ремонтних робіт на вул. Підзамче у Кракові обвалилася земля на одного з десятка робітників, які там працювали. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Загиблий є громадянином України. Реанімація тривала близько години. На жаль, 45-річний чоловік помер.

Частина підпірної стіни звалилася з невідомих причин. Трагедія сталася близько 8:00 ранку під час ремонтних робіт біля королівського замку Вавель. Фрагменти стіни та земля просто розчавили одного з робітників.

Пожежникам вдалося витягти його з-під уламків, але, незважаючи на спроби реанімації 45-річний чоловік помер у машині швидкої допомоги.

Поліція визначає причини аварії. Закрито вулицю Підзамче, а також вхід до Вавеля зі сторони Брами Гербової. Зсув стався через те, що було зрубано три великі дерева, що ростуть там. Так говорять очевидці трагедії.

У справі також виступив краківський магістрат. «Компанія, що працює на прохання Міської ради в Кракові, виконувала роботи відповідно до виданого дозволу на будівництво під наглядом консерваторів і наглядових органів», — сказали чиновники.

Відновлення стіни біля Вавеля

Робітники виконували роботи, які полягали у реконструкції підпірної стіни у Вавелі з боку вулиці Підзамче.

— Раніше 8:00 ми отримали повідомлення від робітника компанії про те, що земля впала і що під нею можуть бути люди”, — повідомляє Катажина Цисло з прес-служби поліції Малопольського воєводства.

Світлини з трагічного інциденту можна переглянути ТУТ.